CD&V Nieuwsbrief november 2016
CD&V Lubbeek
N°20161115 - 15/11/2016
 
 

Jo Pierson, schepen van Internationale Samenwerking over "Linden groet Linden"

 

De vereniging Linden groet Linden is dus reeds jaren actief in deelgemeente Linden, maar heeft ondertussen deelnemers uit heel Lubbeek kunnen aantrekken. Sedert 1 september 2015 is Jo Pierson schepen van Internationale Samenwerking en dus ook verantwoordelijk voor de gemeentelijke ondersteuning van deze werking.

In oktober van dit jaar gingen de Europadagen door in Lalin. De conferentie had als titel 'Leven IN een Democratische, Evenwichtige en Niet-gewelddadige gemeenschap'. Elke delegatie had zich toegespitst op het voorstellen van de lokale initiatieven voor de inclusie van minderbedeelden.Wie kon er ons gemeentebestuur beter vertegenwoordigen dan OCMW-voorzitter Hugo Simoens? Hij lichtte de werking van het OCMW, de opvang van vluchtelingen in Lubbeek en de opvang van kinderen tijdens de grabbel/swap op het plein toe.  Zijn meertalige voorstelling werd zeer positief onthaald. Nadien kregen de thuisblijvers een mooi verslag vanwege de deelnemende leden en mandatarissen.

Deze uitwisselingen maken ons altijd een beetje meer mens, deelnemers komen binnen in andere culturele gebruiken, leren nieuwe gewoontes kennen. Hieruit kunnen we alleen bijleren. Onze mandatarissen zetten hier optimaal de schouders mee onder en hopen uiteraard dat ze in 2022 de Belgische Europadagen mee kunnen organiseren ;).

Hugo Simoens, Voorzitter OCMW geeft voorbeeld op Dag tegen Kanker

 

OCMW-voorzitter Hugo Simoens speldde zijn raadsleden een lintje op. Gevraagd naar waarom het OCMW van Lubbeek meedeed aan deze actie wist hij ons het volgende te vertellen:

Ongeveer 30% van de Vlamingen krijgt in zijn of haar leven kanker. Vele gezinnen worden erdoor getroffen. Alleen al het laatste half jaar heb ik zowel personeel als bewoner van de serviceflats weten omgaan met deze (smerige) ziekte. Vandaag is het de dag tegen kanker, een dag om hen allemaal een hart onder de riem te steken.

We gaan nooit heel de wereld kunnen genezen, maar we kunnen wel ons best doen.


Dames van het Feestcomité CD&V Lubbeek Breugeldag 15 oktober 2016 ... in de bloemetjes gezet

Ze doen het elk jaar opnieuw!
Jozefine Collaer, Danielle Ix, Maria VerbelenEen Breugelfeest op poten zetten. Maanden voorbereiding.
En dan is het zover...
Zaterdag 15 oktober 2016 in de Parochiezaal in Pellenberg.
Eten
voor een paar honderd mensen, zowel de middag als de avond.
Een organisatie om U tegen te zeggen.
En ... met de glimlach.
Namens alle leden en sympathisanten
Dank u, dames.

Lees meer ›


Ellen Lammens, de sportiefste van ...

Een mailtje in oktober...
Op zondag 6 november speelde raadslid Ellen Lammens met haar voetbalploeg (dames vk Holsbeek) een match tegen de dames van SMS Lubbeek. Ellen nodigde ons allen uit om te komen kijken. Voor welk team we zouden supporteren, mochten we zelf kiezen.
En dan … 6/11 iets tegen de middag: de overwinning!
Yes! D'er op en d'er over.
Een onwaarschijnlijke eindstand: 0 -12!!
Met Ellen in de ploeg kan er niet veel mislopen.
Ze kent maar 1 richting: vooruit.
Naar het doel en scoren. Voila, voetbal is een feest.
Nogmaals proficiat!

 
 

Auxilia vzw is een organisatie van vrijwilligers die (bij)les geven aan personen in kansarmoede. vzw Oikonde Leuven heeft recent een prijs uitgeschreven (De Megafoon) die wordt toegekend aan een initiatief dat op een bijzondere wijze bijdraagt tot een meer zorgzame samenleving.  Auxilia Leuven is genomineerd voor één van de beste drie projecten. Dat betekent in elk geval dat Auxilia Leuven als genomineerde organisatie op 12 januari 2017 een grote media-aandacht zal krijgen en nu al verzekerd is van een toch niet te versmaden geldprijs.

"We willen de kansen van onze leerlingen verhogen door onderwijs en persoonlijke aandacht te geven."

Danielle begeleidt dit schooljaar zelf al 3 kinderen. Binnenkort komt er nog een kind bij uit een gezin dat uit Syrië is gevlucht en in Lubbeek wordt opgevangen.

De vraag naar begeleiding is nog altijd zeer groot. Daarom willen wij hierbij graag een warme oproep doen aan vrijwilligers, die zich een uurtje per week willen vrijmaken om kinderen te helpen met bijlessen of huiswerkbegeleiding.

Lees meer ›Op 8 november vond de themadag "Dementie" van de CD&V - senioren plaats.

Voorzitster An Hermans heette iedereen welkom en leidde het thema in.

Vervolgens keken we naar een zeer beklijvende reportage over 'jongdementie' van de hand van Leo De Bock.

Vlaams CD&V-minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen lichtte het Vlaamse dementieplan toe. Tegen 2030 zullen er in Vlaanderen 152.000 mensen met dementie zijn. Het beleid dient daar op afgestemd te worden.
Eveneens belangrijk is dat de hele gemeente zich opstelt als een dementievriendelijke gemeente. 70% van mensen met dementie wonen immers nog thuis en dienen met respect, en een voldoende zorgregie, een goede levenskwaliteit in hun gemeente te kunnen behouden.

Vervolgens kwam gerontologe Sophie Sambre aan het woord. Zij had het vooral over het herkennen, de symptomen van dementie en hoe omgaan met dementie.

Tot slot bracht Bert Deltour van FOTON een beklijvend verhaal over de werking van FOTON die zich richt op het ondersteunen van mensen met dementie en hun naaste omgeving.

Lees meer ›


Crescendo Pellenberg Bouwquiz

Wanneer? Zaterdag 3 december 2016 om 20u00 stipt (deuren 19u30)
Waar? Parochiezaal Pelleneberg
Wat? Algemene kennisquiz met lekkere hapjes en veel gezelligheid

Teams van 4 personen, €20/per ploeg, prijzen voor elke deelnemer!

Inschrijven op hugosimoens@gmail.com of op (0472)33 42 97.

Lees meer ›

Kalender

woensdag, 4 oktober, 2017
Info-avond: Vernieuwd sociaal beleid met Jo Vandeurzen en Hugo Simoens
zaterdag, 14 oktober, 2017
Op de koffie met Koen Geens, in Vilvoorde, zaal De Met
vrijdag, 26 januari, 2018
Nieuwjaarsreceptie vrijdag 26 januari 2018 in zaal Libbeke, Lubbeek