SACHA is de overkoepelende dienst voor arbeidstrajectbegeleiding binnen verschillende Hagelandse OCMW's. Door in te stappen in SACHA zet het OCMW van Lubbeek extra in op het activeren van leeflooncliënten.
 
Voorzitter Hugo Simoens legt uit waarom men in Lubbeek nu instapt: “De afgelopen jaren zagen we een toename van het aantal leeflooncliënten in Lubbeek. De voornaamste oorzaken waren het beleid van de federale regering waardoor jongeren sneller bij het OCMW terecht komen en de vluchtelingencrisis. De veranderende regelgeving op het gebied van activering zorgde ervoor dat we echte specialisten nodig hebben.”
 
Onze arbeidstrajectbegeleidster helpt bij het vinden van een passende opleiding of vacature, het opstellen van cv en sollicitatiebrieven, het zoeken naar vast werk, en dergelijke meer. Sacha is een samenwerking tussen 9 besturen en zet vooral in op de sociale activering van onze leefloners. We doen er meer dan ooit alles aan om hen weerbaar te maken en hen zo sociaal en financiëel terug op eigen benen te krijgen.

CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.